Sigurna dostava

Pre nego što predamo paket prevozniku odnosno kuriru, obavljamo vizuelni pregled proizvoda u našem skladištu. Svi proizvodi se pažljivo pakuju u odgovarajuća zaštitna pakovanja kako bi se tokom transporta maksimalno zaštitili od bilo kakvog oštećenja.
Ovako zapakovani proizvodi se predaju odeljenju za slanje proizvoda, koje osigurava isporuku paketa kurirskoj službi ili isporuku na određenu lokaciju preuzimanja.
Sve se pošiljke šalju sa posebnom nalepnicom „lomljivo“  kako bi se osiguralo  rukovanje sa posebnom pažnjom u toku prenosa. Na dan dostave bićete obavešteni putem SMS-a o okvirnom vremenu isporuke paketa ili o prispeću pošiljke na određenu lokaciju.

Dostava robe preduzećem Dexpress, Bex, City express ili Post express

Kurirska služba će Vam dostaviti pošiljku u roku od dva radna dana od dana slanja. Na dan dostave paketa, dobićete obaveštenje putem SMS-a, koje sadrži telefonski broj dostavljača. Kurirske službe  imaju distribucijska skladišta širom Srbije i zahvaljujući njima se osigurava dostava pošiljke do primaoca na vreme.

Isporuka poručenih proizvoda

Čim poručite željenu robu, vaša porudžbina se priprema za slanje i predaje narednog radnog dana do 14 časova kurirskoj službi. Vaša porudžbina će Vam biti dostavljena u roku od 3-7 dana.

Cena dostave nije uračunata u cenu. Cena dostave zavisi od težine i količine poručenih proizvoda. Minimalna dostava je 350 din.

Kupac je dužan da prilikom preuzimanja proizvoda proveri eventualna oštećenja i odmah ih reklamira licu koje je robu dostavilo, odnosno odbiti preuzimanje pošiljke na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Za svako oštećenje koje je spolja vidljivo, primalac pošiljke mora odmah da zabeleži na dokumentu koji izdaje kurir u trenutku kada se roba isporučuje. Takođe je potrebno da nas o eventualnim spoljašnjim oštećenjima obavestite što je pre moguće e-mailom ili telefonom.

Odmah nakon preuzimanja robe, preporučujemo da temeljno proverite robu. Ako ustanovite da je pošiljka nepotpuna ili oštećena, možete uložiti žalbu e-mailom ili  telefonom,. Istovremeno, moguće je podneti zahtev za naknadu štete direktno kod prevoznika.